De Movir Momentum AOV en deze aanvragen
Veelgestelde vragen
Een Movir Momentum AOV aanvragen kan je op 2 manieren doen:
- met hulp en advies van een financieel adviseur
- via een bemiddelaar, zonder advies van een adviseur. Voorwaarde is dat je de gevolgen van je keuzes begrijpt. Dat is belangrijk. Kun je niet meer werken omdat je arbeidsongeschikt bent, dan heeft dat grote impact op je leven. Ook de financiële gevolgen kunnen enorm zijn.
We kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent wat daarbij komt kijken. Wat voor formulieren moet je invullen, naar wie moet je ze sturen en hoelang duurt het allemaal? Wij willen niet dat je voor verrassingen komt te staan. Daarom lees je op Een aov aanvragen hoe het allemaal werkt.
Je kan de verzekering maximaal 6 maanden later in laten gaan. Zolang is je gezondheidsverklaring geldig. Daarbij kan je kiezen voor de Overbruggingsregeling. Daarmee is je arbeidsongeschiktheid verzekerd die ontstaat in de periode dat je wél al door ons bent geaccepteerd, maar je verzekering nog niet is ingegaan. Je kunt maximaal een periode van 6 maanden overbruggen.
Je aov dekt arbeidsongeschiktheid die is ontstaan op of ná de ingangsdatum van de verzekering. Met de Overbruggingsregeling heb je ook dekking voor arbeidsongeschiktheid die is ontstaan tijdens de overbruggingsperiode. Dat is de periode dat je wél al door ons bent geaccepteerd, maar je verzekering nog niet is ingegaan. Word je tijdens de overbruggingsperiode arbeidsongeschikt én heb je recht op een uitkering volgens de voorwaarden van de verzekering? Dan krijg je die uitkering na afloop van je eigenrisicotermijn. De eigenrisicotermijn gaat in op de ingangsdatum van je verzekering. Op je polis vind je hoe lang je eigenrisicotermijn duurt.
Let op: Raak je tijdens de overbruggingsperiode arbeidsongeschikt en krijg je een uitkering op basis van de verzekering die je opzegt? Dan heb je bij Movir geen recht op een uitkering. Ook niet vanaf het moment dat je aov bij Movir ingaat.
Zonder Overbruggingsregeling moet je ook veranderingen in je gezondheid direct aan ons doorgeven. We beoordelen dan opnieuw of en hoe we je kunnen verzekeren. Met de Overbruggingsregeling doen we dat niet. Veranderingen in de gezondheid hebben dan geen invloed op je aov.
Je kunt maximaal een periode van 6 maanden overbruggen.Heb je op dit moment GEEN aov?
Dan betaal je premie voor de Overbruggingsregeling. Deze premie bereken je als volgt:- Neem 40% van de premie die je per jaar voor je aov gaat betalen, exclusief kortingen en/of opslagen.
- Deel dat bedrag door 365 dagen.
- Vermenigvuldig dat bedrag met het aantal dagen van de overbruggingsperiode.
Je krijgt geen aanvangskorting over de premie voor de Overbruggingsregeling.
Heb je op dit moment WEL een aov?
En sluit de einddatum van deze aov direct aan op de ingangsdatum van de nieuwe aov die je bij Movir sluit? Dan betaal je geen premie voor de Overbruggingsregeling.Hiervoor kan je contact opnemen met je financieel adviseur of bemiddelaar. Hij kan de status inzien, kent het aanvraagproces en weet wat je van ons kan verwachten.
Ja, je moet veranderingen in je gezondheid doorgeven totdat de verzekering is ingegaan. Het is belangrijk dat je die veranderingen snel aan ons doorgeeft; je hebt een mededelingsplicht. Dat doe je door een bericht te sturen via Mijn Movir. Selecteer daarbij als onderwerp ‘Mijn medische gegevens of medische status update’.
Heb je van Movir je polis gekregen? Dan hoef je veranderingen in je gezondheid niet meer door te geven. Heb je de aov met een Overbruggingsregeling aangevraagd? Veranderingen in de gezondheid hebben dan geen invloed op je aov.
Geef je de verandering niet door? Dan heeft dit misschien gevolgen. Je leest meer hierover in de toelichting van de gezondheidsverklaring en in de voorwaarden van de verzekering.
Team Medisch Advies beoordeelt de kans dat je arbeidsongeschikt wordt. Dat doen ze op basis van je gezondheidsverklaring en aanvullende medische informatie. Daarbij maakt het team gebruik van de richtlijnen en ervaringen van Movir en het Verbond van Verzekeraars, wetenschappelijke kennis en statistische gegevens. Op Medische beoordeling lees je hoe dit team dat doet en wat je kan verwachten.
Nee, we mogen je medische gegevens niet delen met je adviseur. Accepteren we je aanvraag niet of niet volgens de standaard voorwaarden? Dan kunnen we je adviseur dan ook niet uitleggen waarom.
Het kan gebeuren dat je geen verzekering bij Movir kunt sluiten. Bijvoorbeeld omdat het risico dat je arbeidsongeschikt wordt een stuk groter is dan gemiddeld. Dat hoeft niet te betekenen dat je helemaal geen aov kunt afsluiten. Je financieel adviseur weet welke andere arbeidsongeschiktheidsverzekeringen je kunt aanvragen, ook bij andere verzekeraars.
Ben je starter en hebben wij alleen vanwege je gezondheid je aanvraag niet geaccepteerd? Ga samen met je adviseur na of onze Vangnet AOV iets voor jou is. De kenmerken van de Vangnet AOV zijn:
- Als we beoordelen of je arbeidsongeschikt bent, kijken we naar alle werkzaamheden die je kunt doen, niet alleen je eigen werkzaamheden. Dit noemen we gangbare arbeid.
- Je verzekert maximaal 70% van het wettelijk minimumloon.
- Als je arbeidsongeschikt bent, verhogen we ieder jaar je uitkering. Deze verhoging is gelijk aan de stijging van het minimumloon. Zo is je uitkering waardevast. Dit noemen we indexeren.
- Je krijgt een uitkering als je 25% of meer arbeidsongeschikt bent.
- Je bent verzekerd tot je 67 of 68 jaar bent. Dit hangt af van de leeftijd waarop je de verzekering sluit.
- Je eigenrisicotermijn bij deze verzekering is 1 jaar.
- Je kunt de verzekering opzeggen als je contractduur eindigt. Ben je langer dan 1 jaar verzekerd, dan kan je de verzekering dagelijks opzeggen.
Meer hierover lees je in de brochure Vangnet AOV.
Je kunt een Vangnetverzekering bij ons aanvragen als je voldoet aan deze voorwaarden:
-
Binnen 15 maanden nadat je als ondernemer startte, heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Movir aangevraagd.
-
Movir heeft je aanvraag alleen om medische redenen niet geaccepteerd. Dit betekent ook dat je Team Medisch Advies toestemming hebt gegeven om het medisch advies over je aanvraag met Movir te delen.
-
Movir is de 1ste verzekeraar waar je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt aangevraagd.
Meer over de Vangnet AOV lees je op Vangnetverzekering | Movir.
-
Staat je vraag er niet tussen?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.