Zo ervaart een medewerker dit kantoor

‘Er is hier altijd wel iemand die het brandje kan blussen’

In de advocatenspecial van Veerkracht las u dat het er op het kantoor van Bruggink & Van der Velden (BvdV) anders aan toe gaat dan op de meeste andere kantoren. Michèle Manning (27 jaar) werkt ruim een jaar bij BvdV. Hoe is het om te werken op dit atypische kantoor?

Michèle: ‘Toen ik hier voor het eerst over hoorde, dacht ik: Wat bizar dat dit bestaat! Niet veel later werkte ik er zelf en met enorm veel plezier. Eén keer in de maand zitten we met alle medewerkers van dit kantoor om de tafel om kantoorzaken te bespreken. Die manier van besluitvormen is de kracht van dit kantoor. Daardoor heeft niemand het idee dat hem of haar iets wordt opgedrongen en spreken we met elkaar in plaats van tegen elkaar.

Ruimte
Kenmerkend voor ons kantoor is onder meer dat iedereen hier parttime (vier dagen) werkt. Daardoor heb je de ruimte om naast je werk activiteiten op te pakken die je leuk vindt. Dit geeft energie en leidt automatisch tot een verminderde stresservaring. Ik vind mijn werk inhoudelijk nog net zo mooi als toen ik bij mijn oude kantoor werkte en ik heb het waarschijnlijk drukker dan voorheen. Het gevoel van die (werk)druk heb ik alleen niet. Uiteraard geldt ook hier dat mensen soms teveel hooi op hun vork nemen en last hebben van werkstress. Dan is belangrijk dat je de ruimte van parttime werken gebruikt om rust te pakken. Je kunt het jezelf zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt.

Grenzen aangeven
BvdV is uiteraard niet de heilige graal. Maar ik zie wel dat mensen hier bijzonder betrokken zijn met elkaar. Dat we willen weten hoe het met iemand anders gaat. Je hebt hier de ruimte om aan een collega te vragen of die misschien werk van je kan overnemen. Mensen bieden hier zelf ook ondersteuning aan als ze zien dat een collega het (te) druk heeft. Deze cultuur van betrokkenheid is niet vanzelfsprekend. De vele activiteiten die we samen organiseren draagt bij aan die sfeer. Vaak is daar ook aanhang bij aanwezig. Doordat je ook het privéleven van je collega leert kennen, krijg je een veel completer beeld. Dat leidt automatisch tot meer interesse in elkaar.

Kansen
Advocaten richten zich steeds meer op een bepaald rechtsgebied. Door deze specialisatie ontstaan er steeds meer kleinere kantoren. Kleinere kantoren hebben vanzelfsprekend een andere organisatiestructuur. Desalniettemin werkt iedereen verschillend en zal je de structuur kiezen die bij jou past. Als de mensen op jouw kantoor optimaal werken in de bestaande organisatie, is er geen reden om die organisatie te wijzigen. Veranderen alleen om te veranderen is nooit een goed idee.’

Onderzoek SJBN en Movir

Onderzoek SJBN en Movir

Stress jonge advocaten
Elestia voor coaching

Coaching & counseling

Bezoek elestia.nl