Kunt u zonder aov?

U neemt een groot risico als u kiest om géén arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) te nemen. Tenzij u een grote financiële buffer hebt.

Toch zijn er nog altijd ondernemers die niets geregeld hebben voor het geval ze niet meer kunnen werken. Vaak is die keuze gebaseerd op vooroordelen:

‘Een aov is duur’

Een veelgehoorde reden om géén aov te nemen is dat het duur is. Veel mensen zijn zich echter niet bewust van de omvang van het risico dat ze nemen als ze geen aov nemen. Hoe lang kunt u bijvoorbeeld uw boodschappen doen op het moment dat uw inkomen wegvalt?

Een rekenvoorbeeld laat zien dat het om enorme bedragen kan gaan:

Rekenvoorbeeld:
Wanneer u als zelfstandige van 30 jaar met een inkomen van € 45.000 blijvend volledig arbeidsongeschikt raakt, dan loopt u tot uw zevenenzestigste ruim 1,6 miljoen euro aan inkomen mis.

Dit zijn risico’s die bijna niemand kan dragen.

Premie berekenen
Bereken hier uw aov-premie.

Nog aantrekkelijker voor starters met beperkt inkomen
Een aov is maatwerk. De keuzes die u maakt bij het bepalen van uw verzekering zijn van invloed op de hoogte van uw premie. Om ook starters met een beperkt inkomen de eerste jaren zekerheid van inkomen te kunnen bieden als ze arbeidsongeschikt raken, hebben we de premie van de kortlopende Soepel&Zeker AOV verlaagd.

'Ik word toch niet arbeidsongeschikt’

Sommige ondernemers nemen geen aov, omdat ze denken dat hen toch niets overkomt waardoor ze hun werk niet meer kunnen doen. Toch loopt iedereen op elk moment van de dag het risico om arbeidsongeschikt te raken. Lees het verhaal van een ervaringsdeskundige.

'Een verzekeraar keert toch niet uit’

Bij sommigen leeft het beeld dat verzekeraars alleen premies opstrijken en daar zo min mogelijk voor terugdoen. Movir is er écht voor haar verzekerden en zet zich in voor arbeidsgeschiktheid. Zo kunnen verzekerden van Movir kosteloos en anoniem voor coaching terecht bij Elestia, de onafhankelijke coachingsdienst van Movir. En raakt u onverhoopt arbeidsongeschikt? Dan staat er een heel team voor u klaar om u te begeleiden.

Niet voor niets heeft Movir heel tevreden klanten.

Een aov die bij u past?

Bespreek het met een onafhankelijke financieel adviseur. Die kijkt naar uw situatie en wensen en zorgt voor een verzekering die bij u past. Neem contact op met uw adviseur of bel
(030) 607 87 00 voor een adviseur bij u in de buurt.

Elestia voor coaching

Coaching? Counseling?

Wat is Elestia?