Veilig inloggen Mijn Movir

Inloggen

Websites met persoonlijke informatie zijn alleen toegankelijk als u uw correcte inloggegevens invoert. Elke combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord is uniek. Deze gegevens zijn persoonlijk en geven toegang tot informatie die alleen voor u van belang is. Movir neemt nooit contact met u op om te vragen naar uw gebruikersnaam of wachtwoord. Ga daarom niet in op verzoeken om deze gegevens door te geven. Alleen wanneer u ons belt met vragen over uw inlogomgeving, dan kunnen wij u om uw gebruikersnaam vragen. Ook dan vragen wij u nooit om uw wachtwoord.

Waar moet u op letten bij inloggen?

Wanneer u gebruikmaakt van websites met persoonlijke informatie, moet u inloggen. Ga zorgvuldig om met uw gebruikersnaam en wachtwoord. De combinatie van uw gebruikersnaam en wachtwoord is persoonlijk en uniek en mogen daarom niet in handen van onbevoegden vallen.

Schrijf uw inloggegevens nooit op in voor anderen toegankelijke (online) media en noem ze niet in een e-mail. U weet niet wie die e-mail onder ogen krijgt. Movir neemt nooit contact met u op om te vragen naar uw gebruikersnaam of wachtwoord. Ga daarom niet in op verzoeken om deze gegevens door te geven. Alleen wanneer u ons belt met vragen over uw inlogomgeving, dan kunnen wij u om uw gebruikersnaam vragen. Ook dan vragen wij u nooit om uw wachtwoord.

Cybercriminelen gaan met hun tijd mee. Op verschillende manieren proberen ze uw inloggegevens te krijgen. Dit gebeurt meestal via misleidende e-mails. Gebruik een spam-filter om te voorkomen dat u dergelijke berichten ziet en reageer niet op e-mails en dergelijke waarin om uw inloggegevens wordt gevraagd.

Verander uit veiligheidsredenen uw wachtwoorden regelmatig en gebruik een wachtwoord nooit voor meerdere websites. Gebruik altijd een sterk wachtwoord: een combinatie van cijfers, (hoofd)letters en leestekens die niet voor de hand ligt.

Gebruikersnaam, wachtwoord en inlogcode

U hebt in twee aparte brieven uw inloggegevens ontvangen. Uw gebruikersnaam en uw (tijdelijke) wachtwoord worden in aparte brieven naar u verstuurd. Als een onbevoegde één brief in handen krijgt, bevat die afzonderlijke brief dus onvoldoende informatie om toegang tot uw persoonlijke omgeving te krijgen. Als u de eerste keer inlogt, vragen we u direct het wachtwoord te wijzigen. Op die manier wordt het wachtwoord in de brief onbruikbaar. Daarnaast sturen we een inlogcode naar uw 06-nummer. Zo weten we zeker dat u veilig inlogt.

Uitloggen

Wanneer u de inlogomgeving verlaat, is het van belang dat u op een correcte manier de beveiligde verbinding met Movir verbreekt. Dit doet u op de volgende wijze:

  • Klik op Uitloggen rechts bovenin uw scherm.
  • Na het Uitloggen is het voor onbevoegden niet mogelijk om uw gegevens in te zien of om namens u handelingen uit te voeren.