29
december
2016
|
11:11
Europe/Amsterdam

Zo is een aov betaalbaar voor starters

Je inkomen verzekeren, ook als je nog niet zoveel verdient

Een aov kan een flinke kostenpost zijn, zeker voor startende ondernemers. Velen kiezen er daarom voor om zich niet te verzekeren. Een groot risico als je geen financiële buffer hebt! Want wanneer je arbeidsongeschikt raakt kun je als ondernemer niet rekenen op een sociaal vangnet vanuit de overheid, afgezien van de bijstand. Het kan dan ineens een probleem worden om de huur te betalen of om boodschappen te kunnen doen. Hoe zorg je dat je een aov betalen is als je nog weinig inkomen hebt?

Zakelijk- en medisch professionals verzekeren zich bij Movir met de Beroeps-AOV. Sinds begin 2015 verzekeren ook landbouwers, winkeliers, schilders, fotografen en mensen met honderden andere beroepen zich met de Soepel&Zeker AOV bij Movir. De Soepel&Zeker AOV is flexibel en biedt je de vrijheid om je te verzekeren zoals je dat op dat moment wilt. Zo ben je op iedere moment van je loopbaan zeker van inkomen als je arbeidsongeschikt raakt, op een manier die bij je past. 

Duur van de uitkering
Ben je starter en heb je nog niet veel inkomen? Dan kan het een optie zijn om te kiezen voor een korte uitkeringsduur van drie jaar (dekking ‘Kort’) op je aov. De premie voor deze kortlopende aov is scherp. Je hebt dan in ieder geval de eerste drie jaar dat je arbeidsongeschikt raakt een inkomen. Goed om te weten: 80% van de zelfstandigen herstelt binnen drie jaar als zij arbeidsongeschikt raken.

Een aov die met je meegroeit
Ga je meer verdienen of verandert je privésituatie? Dan heb je misschien behoefte aan een aov die langer uitkeert. Daarom hebben we het makkelijker gemaakt om over te stappen van een kortlopende Soepel&Zeker AOV naar een langlopende Soepel&Zeker AOV als je niet arbeidsongeschikt bent en nog 55 jaar moet worden. Een validiteitsverklaring volstaat. Zo groeit deze aov soepel met je mee.

Laat je adviseren
Er zijn nog andere manieren om de aov af te stemmen op je persoonlijke situatie. Denk bijvoorbeeld aan het bedrag dat u verzekert, het eigenrisicotermijn en de eindleeftijd. Al deze keuzes maken deskundig en onafhankelijk advies onmisbaar op het moment dat je een aov afsluit. De risico’s van arbeidsongeschiktheid zijn nu eenmaal enorm. Laat je daarom goed voorlichten door een onafhankelijk financieel adviseur. Niet alleen over de prijs, maar ook over de kwaliteit van dienstverlening. Bel (030) 607 87 00 voor een adviseur in de buurt.