10
augustus
2017
|
13:27
Europe/Amsterdam

Arthur van der Wal nieuwe directeur Movir

NN Group heeft Arthur van der Wal op 10 augustus 2017 benoemd als directeur van Movir. De individuele arbeidsongeschiktheidsverzekeraar uit Nieuwegein maakt deel uit van de Nederlandse activiteiten van NN Group. De aanstelling is onderdeel van het integratieproces van Delta Lloyd met de Nederlandse en Belgische activiteiten van NN Group. Van der Wal was tot voor kort directeur van Nationale-Nederlanden Pensioen. De huidige directeur van Movir, Louis van Drunen zal zich gaan oriënteren op een nieuwe stap in zijn carrière.

Arthur van der Wal startte zijn loopbaan bij Nationale-Nederlanden in 1996 bij het collectief pensioenbedrijf. Vervolgens maakt hij de overstap naar ING Investment Management en was jarenlang in verschillende functies actief op het gebied van vermogensbeheer. In 2011 werd hij voorzitter van de directie van AZL, de pensioenuitvoerder van NN Group. In 2014 wordt hij benoemd tot directeur van het pensioenbedrijf van Nationale-Nederlanden.

Arthur van der Wal: “Ik kijk met veel plezier en een gevoel van trots terug op mijn periode bij Nationale-Nederlanden Pensioen. De overstap naar Movir zie ik als een prachtige uitdaging om van twee bedrijven met individuele arbeidsongeschiktheidsverzekeringen één mooi geïntegreerd bedrijf te maken. Movir is voor klanten en adviseurs de beste inkomensverzekeraar van Nederland, en mijn ambitie is dit zo te behouden. We blijven daarom arbeidsgeschiktheid bevorderen; individueel gerichte preventie met indien noodzakelijk persoonlijkere-integratie dienstverlening”.