04
december
2018
|
11:22
Europe/Amsterdam

Accountant, hoe gaat het met u?

Als accountant bent u dienstverlenend. U wilt voldoen aan de verwachtingen van uw klanten en bent als zelfstandig professional erg gedreven om op tijd en foutloos werk op te leveren. Dat perfectionisme zorgt voor topprestaties, maar dit gaat geregeld gepaard met overuren, tegenslagen en de nodige stress die daarbij komt kijken. Klanten worden mondiger en willen vaak direct worden bediend. Dit is niet altijd zonder gevaar: altijd klaarstaan voor anderen kan zorgen voor overbelasting of zelfs arbeidsongeschiktheid.

Uit onze cijfers komt naar voren dat stress een rol speelt bij een derde van de accountants die zich arbeidsongeschikt melden. Dat is een stuk meer dan bij verzekerden met andere beroepen. Dit verschil hangt naar mijn idee samen met de dienstverlenende rol die u hebt als accountant. Zowel in mijn werk als privé kom ik regelmatig collega’s van u tegen. Bijna allemaal enorm betrokken mensen, die lijken te vergeten dat ze alleen iets voor anderen kunnen betekenen als ze ook goed voor zichzelf zorgen. Wees eens eerlijk, herkent u dit?

Bij Movir ondersteunen we mensen al meer dan 100 jaar om arbeidsgeschikt te zijn. Uit ervaring weten we dat een goede balans tussen privé en werk een voorwaarde is om op de lange termijn met plezier te blijven werken. Als uw balans verstoord is, is het essentieel dat u signalen herkent en serieus neemt. De online scan voor accountants helpt u daarbij en geeft u in een paar minuten inzicht in uw stressniveau en uw persoonlijke aandachtspunten.

Hopelijk zit u lekker in uw vel en kunt u zich richten op waar u goed in bent. Is dat niet het geval? Dan is het heel prettig en verhelderend om het daar eens met iemand over te hebben. Hebt u een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Movir en wilt u eens met iemand sparren over de uitkomsten van de scan? Dan kan dat kosteloos en vertrouwelijk met een coach van Elestia. Of het nu gaat over de veranderingen van het vak, onzekerheid, samenwerking, of issues die uw privé bezighouden. Zo zorgen we samen dat u kunt blijven doen waar u goed in bent en wat u graag doet.

YORAM SCHWARZ / Directeur van arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Movir


Misschien vindt u dit ook interessant: