Nieuwegein,
23
januari
2019
|
11:59
Europe/Amsterdam

13-jarige vmbo-leerling ‘Baas van Morgen’ bij Movir

Samenvatting

De 13-jarige Yassir van een vmbo-school uit Utrecht is morgen de nieuwe directeur van Movir. In het kader van het project ‘Baas van Morgen’ heeft hij voor één dag de touwtjes in handen bij de arbeidsongeschiktheidsverzekeraar uit Nieuwegein.

‘Baas van Morgen’ is een jaarlijks evenement waarbij initiatiefnemer JINC bedrijven koppelt aan scholen en leerlingen uit wijken met een sociaaleconomische achterstand. Doelstelling is dat de leerlingen meer inzicht krijgen in de arbeidsmarkt én hun eigen talenten, waardoor hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Medewerkers geven sollicitatietrainingen om kans op arbeidsmarkt te vergroten

Movir is sinds kort partner van JINC. Yoram Schwarz, directeur van Movir: ‘Ik verheug me op de komst van Yassir en ga hem morgenochtend op school ophalen. We hebben een leuk programma bedacht met natuurlijk een aantal opdrachten, zodat hij zich een dag écht directeur van Movir voelt. Naast deze dag doen we méér samen met JINC. Zo vragen wij onze medewerkers om sollicitatietrainingen te geven op scholen, zodat een grotere groep kinderen wordt bereikt.’

JINC is actief op bijna 350 scholen in de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Brabant, Kennemerland, Flevoland en Leeuwarden. De komende jaren wil JINC uitbreiden naar alle grote steden in Nederland. Movir is dagelijks bezig om zelfstandigen arbeidsgeschikt te houden. Het past binnen de missie van Movir om deze jongeren van tussen de 8 en 16 jaar een goede start te geven op de arbeidsmarkt.