Veelgestelde vragen

Wat kost een aov?

Waarom sluit een adviseur mijn aov af?

Mijn beroep staat niet in de premietool op movir.nl. Kan ik me verzekeren?

Ben ik al verzekerd tijdens mijn aov aanvraag?

Movir biedt een voorlopige dekking. Hierdoor bent u gedekt tegen arbeidsongeschiktheid door een ongeval vanaf het moment dat we uw aanmeldingsformulier hebben ontvangen tot de datum waarop de verzekering tot stand komt dan wel wordt afgewezen.

U kunt daarnaast een overbruggingsregeling aanvragen. Deze biedt u meer zekerheid als u vroegtijdig de arbeidsongeschiktheidsverzekering aanvraagt. Bijvoorbeeld als u uw verzekering oversluit van een andere maatschappij of als u overstapt van loondienst naar een zelfstandige werksituatie. Met deze overbruggingsregeling bent u gedekt tegen arbeidsongeschiktheid vanaf het moment dat de verzekering door Movir wordt geaccepteerd tot de datum waarop de verzekering ingaat. Bovendien hoeft u geen nieuwe medische waarborgen te leveren.

Download de brochure 'Hoe sluit u onze aov?’

Kan mijn verzekerd bedrag (en uitkering) meegroeien?

Ja, u kunt uw verzekerd dagbedragHet bedrag dat u krijgt uitgekeerd wanneer u volledig arbeidsongeschikt bent. Hierop is ook uw premie gebaseerd. en daarmee uw eventuele uitkering indexerenHet verzekerde dagbedrag jaarlijks laten stijgen met een vast percentage. Dit levert een waardevaste uitkering op bij arbeidsongeschiktheid. met een CBS of vast indexpercentage. Hierdoor compenseert u de inflatie. Daarnaast kunt u met het optierecht jaarlijks uw verzekerd dagbedragHet bedrag dat u krijgt uitgekeerd wanneer u volledig arbeidsongeschikt bent. Hierop is ook uw premie gebaseerd. met maximaal 10% verhogen, zonder nieuwe medische waarborgen te leveren.

Krijg ik korting via mijn beroepsorganisatie?

Movir heeft samenwerkingsverbanden gesloten met meerdere beroepsorganisaties en brancheverenigingen. Door samen te werken leren we nog beter wat u gezond houdt en hoe we u kunnen ondersteunen. Onderdeel van deze convenanten is meestal een nog gunstiger tarief. Kijk hier of u ook kunt profiteren van uw lidmaatschap: overzicht beroepsorganisaties

Hoe zit het met hepatitis B en MRSA?

Arbeidsongeschiktheid door Hepatitis B, MRSA of andere virussen en bacteriën is voor iedere verzekerde gedekt. Voor medici en paramedici is er nog een extra dekking: als zij drager zijn van een virus of bacterie en in verband daarmee hun werkzaamheden niet mogen verrichten is er recht op uitkering, ook als zij niet arbeidsongeschikt zijn.

Wat als ik tijdelijk niet werk?

Als u tijdelijk uw beroep niet uitoefent, kunt u uw arbeidsongeschiktheidsverzekering laten sluimeren. Dit kan in de volgende situaties:
• Het volgen van een opleiding.
• Sabbatical leave.
• Beëindigen huidige en opstarten nieuwe onderneming.
U betaalt slechts een percentage van de premie. De hoogte van dit percentage is afhankelijk van de duur van de periode en kunt u opvragen bij Movir of uw financieel adviseur.

Wat gebeurt er met mijn praktijk als ik arbeidsongeschikt word?

(Para)Medici die arbeidsongeschikt worden, kunnen een beroepsgenoot aanstellen als waarnemer. Een Waarnemingsverzekering verzekert de kosten van zo’n waarnemer als u arbeidsongeschikt wordt. Uw praktijk blijft daardoor functioneren.

Wie hebben inzage in mijn medische gegevens?

Uw medisch dossier is alleen toegankelijk voor de medisch adviseur die uw dossier behandelt. In bepaalde gevallen kan het nodig zijn dat de medisch adviseur een of meer behandelaars inschakelt, zoals uw re-integratiebegeleider, de arbeidsdeskundige, de medisch adviseur van een herverzekeringsmaatschappij of andere specialisten.

Wat kost een aov van Movir?

Dat hangt van veel factoren af en daarvoor verwijzen wij u graag naar een onafhankelijk adviseur. Wij begrijpen dat u een eerste indruk wilt van de kosten. Via onze premieberekening krijgt u snel een goede indicatie.

Hoe gaat Movir met fraude om?

Hoe meer fraude wij kunnen bestrijden, hoe lager wij de premies kunnen maken. Bekijk ons fraudebeleid.

Wat is het beleggingsbeleid van Movir?

Bij Movir vinden we dat maatschappelijk verantwoord ondernemen een integraal onderdeel van de bedrijfscultuur moet zijn. Daar past bij dat wij belang hechten aan verantwoord beleggen. Lees meer over ons beleggingsbeleid.

Ledenkorting

Movir werkt samen met een aantal beroepsorganisaties. Naast andere voordelen ontvangen leden ook premiekorting.

Benieuwd of úw organisatie ook is aangesloten?

Korting via uw organisatie