Minder snel in schulp dankzij coaching

In Veerkracht las u dat Gerda Graveland met ondersteuning van een coach van Elestia op de been bleef, nadat een aantal problemen in haar privéleven zich opstapelde. Hier gaat zij dieper in op wat zij leerde van haar coach.

‘Thuis had ik de druk van mijn dementerende moeder die bij ons introk. Haar aanwezigheid zorgde voor conflicten. Ook in mijn werk voelde ik druk, nadat een fusie had plaatsgevonden. Ik moest iets doen om te voorkomen dat ik burn-out raakte en nam contact op met Elestia.’

Zetjes in goede richting
‘In telefonische gesprekken vertelde ik mijn coach waar ik tegenaan liep. Zij stelde dan een wedervraag. Zo gaf ze me zetjes in de goede richting. Als ik een plan had, zei ze: goh, leuk, moet je doen! Door haar enthousiasme hielp ze me vooruit. Het zijn kleine dingen, maar genoeg om weer de goede kant op te gaan.’

Zelfwaardering
‘Ik twijfelde of ik het allemaal wel goed deed. Van mijn coach leerde ik dat ik heel veel dingen goed gedaan heb. Dat deed me goed. Daardoor heb ik meer zelfwaardering gekregen. Mede door de coach kruip ik minder snel in mijn schulp. Ook in mijn werk kom ik meer op voor mezelf en voor wat ik belangrijk vind: het team waarin ik werk.’

Zoon
‘Nadat mijn man overleed, ondervond ook mijn oudste zoon wat Elestia voor je kan doen. Hij vond het moeilijk om het verlies van zijn vader te verwerken, waardoor hij ook in zijn werk minder presteerde. Toen mijn coach dat hoorde, pikte ze dat gelijk op. Ze heeft mijn zoon een aantal keer aan de telefoon gehad en hem hartstikke goed geholpen. Op die manier was m’n coach voor mij een rots in de branding. Zulke ondersteuning krijg je gewoon nergens.’

Elestia voor coaching

Coaching & counseling

Bezoek elestia.nl