Voor zzp'ers

Aov voor zzp’ers: Soepel&Zeker AOV

Flexibiliteit en vrijheid zijn belangrijk voor u als zzp’er. Om u ook de zekerheid van een goede aov te kunnen bieden, hebben wij de Soepel&Zeker AOV ontwikkeld voor zzp’ers. Dit is een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) die u op ieder moment kunt aanpassen aan uw wensen en situatie. De voordelen van deze aov voor u als zzp’er:

Een aov op maat

De Soepel&Zeker AOV is flexibel. Dat houdt in dat u deze aov op basis van uw situatie kunt samenstellen en aanpassen. Met deze aov kunt u kiezen uit meerdere verzekeringen:

  • Dekking ‘Kort’: met een maximale uitkeringsduur van 5 jaar
  • Dekking ‘Lang’: met een maximale uitkeringsduur tot de gekozen eindleeftijdDe leeftijd tot wanneer u zich verzekert. Meestal sluit deze leeftijd aan op uw pensioenleeftijd. Hoe hoger uw eindleeftijd, hoe hoger uw premie.

Ook te betalen als u net begint als zzp’er

De kosten voor een aov kunnen flink zijn, zeker als u starter bent. Sommige zzp’ers besluiten daarom om geen aov te nemen. Daarmee nemen zij een groot risico, tenzij ze beschikken over andere financiële middelen om een periode zonder inkomen te overbruggen. Daarom is de premie van de dekking ‘Kort’ scherp. Zo profiteren ook startende zzp’ers met nog een beperkt inkomen van de kwaliteit van Movir.

Deze aov groeit met u mee

Gaat u eenmaal iets meer verdienen of verandert uw privésituatie en wilt u meer verzekeren? Dan stapt u zo over naar de dekking ‘Lang’. Met deze aov met een langlopende dekking bent u zeker van een uitkering bij arbeidsongeschiktheid tot maximaal de eindleeftijdDe leeftijd tot wanneer u zich verzekert. Meestal sluit deze leeftijd aan op uw pensioenleeftijd. Hoe hoger uw eindleeftijd, hoe hoger uw premie. die u kiest. Een validiteitsverklaring volstaat om over te stappen. Dit kan alleen als u nog geen 55 jaar en niet arbeidsongeschikt bent.

Betaal niet te veel premie voor uw aov

Het inkomen van u als zzp’er kan schommelen. Daarom kunt u de Soepel&Zeker AOV op ieder moment verhogen of verlagenHierbij geldt een minimale jaarpremie van €343,- . Op die manier betaalt u nooit te veel premie voor uw aov. Ook bepaalt u zelf de hoogte van het bedrag dat u verzekert, de eigenrisicotermijnHet aantal dagen waarover u bij arbeidsongeschiktheid nog geen uitkering ontvangt. Hoe langer uw eigenrisicotermijn, hoe lager uw premie. , de uitkeringsdrempelHet minimale percentage vastgestelde arbeidsongeschiktheid waarboven u een uitkering ontvangt. Bij Movir is de minimale uitkeringsdrempel 25%, bij het UWV 35%. en de eindleeftijdDe leeftijd tot wanneer u zich verzekert. Meestal sluit deze leeftijd aan op uw pensioenleeftijd. Hoe hoger uw eindleeftijd, hoe hoger uw premie. . Als u wilt kunt u uw aov zelfs dagelijks opzeggen. Zo hebt u als zzp’er optimale vrijheid in het beheersen van kosten en zekerheid.

Aanvangskorting

Bij Movir betaalt u een premie voor uw aov die aansluit op de risico’s van uw beroep. Daarnaast kunt u rekenen op een aanvangskorting. U kunt kiezen voor een doorlopende premiekorting of een hogere premiekorting in de eerste drie jaar:

  • Doorlopende korting van 3,5% over de hele looptijd.
  • Korting in de eerste drie jaar: 30% korting in het eerste jaar, 15% in het tweede jaar en 7,5% in het derde jaar.

De aanvangskorting is niet van toepassing op de Ongevallenverzekering.


Daarom een aov van Movir

Als u een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) afsluit, hoopt u daar natuurlijk geen gebruik van te hoeven maken. Maar als dat toch het geval is, dan wilt u een verzekeraar die niet alleen uitkeert. U wilt een partij die er écht voor u is. Movir ondersteunt u op allerlei manieren en hanteert daarbij de menselijke maat.

Zes redenen om ook als zzp’er een aov van Movir te kiezen

Graag zetten we voor u op een rij wat een aov van Movir anders maakt dan een aov bij een andere verzekeraar. Zo krijgt een inzicht in de verschillen tussen aov’s in Nederland.

1. De enige specialist op het gebied van aov

Movir is al meer dan 100 jaar de enige specialist op het gebied van aov. Onze medewerkers zijn dagelijks bezig met maar één ding: het voorkomen en oplossen van arbeidsongeschiktheid. Die focus en ervaring met aov ervaart u als zzp’er als u met ons te maken krijgt.

2. Kwaliteit en kennis

In 1896 zijn we begonnen als verzekeraar voor artsen, een doelgroep die hoge eisen stelt. Niet alleen aan zichzelf, maar ook aan hun aov. Zo leerden we hoe we onze verzekerden het beste ondersteunen om gezond en met plezier te kunnen blijven functioneren. Ieder beroep brengt andere risico’s met zich mee. Om hier meer inzicht in te krijgen, werken wij intensief samen met beroeps- en brancheverenigingen. We initiëren en financieren (wetenschappelijk) onderzoek naar onder andere beroepsrisico’s. Van die kennis en netwerken profiteert ook u als zzp’er als u een aov bij Movir hebt.

3. Onafhankelijke coaching, ook voor uw gezin

Met een aov van Movir kunt u rekenen op de steun van Elestia. Daar kunt u 24/7 terecht voor hoogwaardige coaching, zonder dat Movir of uw huisarts daarover wordt geïnformeerd. U en uw inwonende gezinsleden kunnen Elestia raadplegen voor allerlei onderwerpen. Zowel zakelijk als voor persoonlijke ontwikkeling.

4. We nemen zorgen van u weg

Wanneer u zich arbeidsongeschikt meldt, starten wij na de eigenrisicotermijnHet aantal dagen waarover u bij arbeidsongeschiktheid nog geen uitkering ontvangt. Hoe langer uw eigenrisicotermijn, hoe lager uw premie. met uitkeren. Zo nemen we de eerste (financiële) zorg weg. Daarnaast staat een team van specialisten voor u klaar. In dat team zitten in ieder geval een medisch adviseur, een arbeidsdeskundige en een re-integratiebegeleider. Die laatste coördineert uw re-integratietraject en is uw persoonlijke aanspreekpunt. Onze specialisten kijken samen met u hoe u zo snel mogelijk maar op een verantwoorde manier weer in uw eigen beroep kunt terugkeren.


Bij een hoogwaardige aov horen uitstekende voorwaarden. Ook daarin loopt Movir voorop:

5. Uw beroep staat centraal bij een aov van Movir

Bij het vaststellen van de mate van arbeidsongeschiktheid kijken we naar het beroep dat u uitoefent als zzp’er en bij ons verzekerd hebt.

6. Bij Movir weet u wat u verzekert

De hoogte van uw inkomen als zzp’er kan wisselen. Bijvoorbeeld omdat u investeringen doet of omdat de markt verandert. Movir begrijpt dat. Daarom vragen wij uw inkomen niet op om onze uitkering of het verzekerde bedragHet bedrag dat u krijgt uitgekeerd wanneer u volledig arbeidsongeschikt bent. Hierop is ook uw premie gebaseerd. te kunnen verlagenHierbij geldt een minimale jaarpremie van €343,- . Wij keren uit wat u hebt verzekerd in uw aov. Zo hebt u financiële zekerheid als u arbeidsongeschikt raakt, ook als uw inkomen tijdelijk wat lager is.Kunt u zonder aov?

U neemt een groot risico als u ervoor kiest om géén arbeidsongeschiktheidsverzekering te nemen. Tenzij u een grote financiële buffer hebt.

Toch zijn er nog altijd ondernemers die niets geregeld hebben voor het geval ze niet meer kunnen werken. Vaak is die keuze gebaseerd op vooroordelen:

‘Een aov is duur’

Een veelgehoorde reden om géén arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) te nemen is dat het duur is. Veel mensen zijn zich echter niet bewust van de omvang van het risico dat ze nemen als ze geen aov nemen. Hoe lang kunt u bijvoorbeeld uw boodschappen doen op het moment dat uw inkomen wegvalt?

Een rekenvoorbeeld laat zien dat het om enorme bedragen kan gaan:

Rekenvoorbeeld:
Wanneer u als zelfstandige van 30 jaar met een inkomen van € 45.000 blijvend volledig arbeidsongeschikt raakt, dan loopt u tot uw zevenenzestigste ruim 1,6 miljoen euro aan inkomen mis.

Dit zijn risico’s die bijna niemand kan dragen.

Nog aantrekkelijker voor starters met beperkt inkomen
Een aov is maatwerk. De keuzes die u maakt bij het bepalen van uw verzekering zijn van invloed op de hoogte van uw premie. Om ook starters met een beperkt inkomen de eerste jaren zekerheid van inkomen te kunnen bieden als ze arbeidsongeschikt raken, hebben we de premie van de kortlopende Soepel&Zeker AOV verlaagd.

'Ik word toch niet arbeidsongeschikt’

Sommige ondernemers nemen geen aov, omdat ze denken dat hen toch niets overkomt waardoor ze hun werk niet meer kunnen doen. Toch loopt iedereen op elk moment van de dag het risico om arbeidsongeschikt te raken. Lees het verhaal van een ervaringsdeskundige.

'Een verzekeraar keert toch niet uit’

Bij sommigen leeft het beeld dat verzekeraars alleen premies opstrijken en daar zo min mogelijk voor terugdoen. Movir is er écht voor haar verzekerden en denkt op allerlei manieren met hen mee. Daardoor hebben we tevreden klanten. Maar liefst 92% van onze verzekerden is het eens met de hoogte van de uitkering (bron: klanttevredenheidsonderzoek Movir 2017).

Meer weten over een aov van Movir?

Wilt u ook profiteren van de kwaliteit van Movir? Bekijk dan hoe u een aov kunt aanvragen of bespreek uw situatie en wensen met een financieel adviseur. Die zorgt voor een verzekering die bij u past.

Neem contact op met uw adviseur of bel 030 607 87 00 voor een adviseur bij u in de buurt.

Brochure en voorwaarden

'Hoe doen wij dat met uw aov?’
Voorwaarden Soepel&Zeker AOV