Hoe voorkom je een burn-out?

Als advocaat bent u er dag en nacht voor uw cliënten. Dat hoort bij het vak en het geeft voldoening. Maar wat als er iets ingrijpends gebeurt? Dan bestaat de kans dat u voor langere tijd niet kunt werken.

Juist als u al een tijd veel van uzelf hebt gevraagd, is het risico groot dat u niet snel weer aan het werk bent als u eenmaal uitvalt. Dat ziet Movir ook in de cijfers terug: steeds meer advocaten kunnen voor langere tijd hun werk niet doen als gevolg van psychische druk. Bijvoorbeeld door problemen in de samenwerking, een praktijk die niet goed loopt of doordat de balans tussen werk en privé niet in orde is.

Maak het bespreekbaar
Movir roept op om dit soort onderwerpen bespreekbaar te maken. Verzekerden van Movir kunnen dit doen door kosteloos en anoniem gebruik te maken van de coaching van Elestia. Of dat helpt? In 2015 gaf 43% van de verzekerden die een face-to-face traject bij Elestia hadden doorlopen aan op die manier een arbeidsongeschiktheidsmelding te hebben voorkomen.

Verhalen van collega’s
Een aantal advocaten doorbreekt het taboe en deelt ervaringen op het gebied van burn-out en arbeidsongeschiktheid. U leest deze indringende en inspirerende verhalen in het magazine Veerkracht, als bijlage bij het decembernummer van het Advocatenblad.

Onderzoek SJBN en Movir

Onderzoek SJBN en Movir

Stress jonge advocaten
Elestia voor coaching

Coaching? Counseling?

Wat is Elestia?

Wat kost mijn aov?

Binnen 2 minuten hebt u een goede indicatie wat u als zelfstandige betaalt én verzekert!

Bereken mijn premie